Stichting Deventer4life

“Wij rennen voor het Kenniscentrum Oncologie Deventer”
Keihard trainen en samen met je teamgenoten grenzen verleggen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: dat is in een notendop de Roparun. Een loeizware estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, ruim 520km. Stichting Deventer4life is al druk bezig met de voorbereidingen voor editie 2021.

De route van 520 kilometer wordt afgelegd door slechts acht hardlopers die elkaar steeds afwisselen. Een snelle rekensom laat zien dat dat per persoon neerkomt op meer dan anderhalve marathon. En dat in circa 48 uur. Waarom sporters zichzelf uitdagen om deze zware prestatie te leveren? Dat heeft alles te maken met de missie van de estafetteloop: geld ophalen om het leven van kankerpatiënten draaglijker te maken.

Sponsors gezocht!
Het geld dat wij ophalen gaat nagenoeg geheel naar het Kenniscentrum Oncologie Deventer en de Stichting Roparun. 

Meer informatie

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 25.000 (91%)
Bekijk alle

Steun ons met een algemene donatie of doneer direct aan één van onze deelnemers!

Schrijf je in
Bekijk alle

Generale Roparun repetitie Deventer4Life

28-05-2021 | 09:10 Wie normaliter het woord Pinksteren en Landgraaf in één zin gebruikt heeft het over Pinkpop. Maar dit weekend was er geen Pinkpop en ook geen Roparun. En om die Roparun was het team Deventer4Life nu net te doen. Zij hadden zich vorig jaar op 1 augustus ingeschreven om in het Pinksterweekend met 8 lopers in estafette van Parijs naar Rotterdam te rennen. Niet alleen voor de sportieve prestatie maar vooral ook voor het goede doel. Maar goed andermaal gooide Corona roet in het eten. De troostprijs die in het verschiet ligt, is een verkorte Roparun op 2 en 3 oktober in Landgraaf waar de run start en ook finished. Het kersverse team Deventer4Life liet zich niet uit het veld slaan en greep dit weekend aan om toch haar eerste Roparun ervaring op te doen met een zelf georganiseerde 24 uurs simulatie. Eerst allemaal een Corona PCR-test, die gelukkig bij een ieder een negatieve score opleverde. Verzamelen bij het Kenniscentrum Oncologie, ons goede doel, dat haar locatie zaterdag 22 mei en zondag 23 mei ter beschikking stelde als basiskamp. En om 15.00 uur klonk het startschot van een hardloopestafette die maar liefst 24 uur is doorgegaan. De eerste ploeg van 4 lopers en 2 fietsers begon aan hun 40 kilometer door en om Deventer. En al snel bleek dat het enthousiasme werd omgezet in een hoge gemiddelde snelheid waardoor het team veel eerder dan verwacht terug was. En de teamcaptain had nog zo gezegd, begin rustig, want het is nog een heel eind. Team 2 stond met hetzelfde enthousiasme al trappelend klaar om het stokje gelijk over te nemen. Op het basiskamp kwamen inmiddels vertegenwoordigers van de stichting Roparun polshoogte nemen met een journalist, een fotograaf, het aanmoedigingsteam en het videoteam. Aan aandacht dus geen gebrek. De teamleden op het basiskamp verzorgden een maaltijd en na iedere wissel stonden de masseurs klaar om de spieren van lopers en fietsers onder handen te nemen. Waar het kon een kort momentje slaap, maar gedurende de 24 uur nam de vermoeidheid bij iedereen toe. Maar het enthousiasme heeft er geen seconde onder geleden. Over iets meer dan drie maanden plakken we er weer een stuk bij aan in Landgraaf en dan op naar het echte werk, Pinksteren 2022 van Parijs in één streep naar Rotterdam.
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

08-10-2021 | 12:52 Aan: Help ons het verschil te maken