Het goede doel: Kenniscentrum Oncologie Deventer

Het zal je maar overkomen dat je de diagnose kanker krijgt. De wereld van jou en je naasten staat letterlijk op zijn kop. Alles wat daarvoor belangrijk was is nu bijzaak. De overlevingsknop gaat om. Alle energie gaat naar de behandeling en alles wat daarbij komt kijken.

Het Kenniscentrum Oncologie is er voor patiënten en hun naasten voor al hun vragen die niet zozeer te maken hebben met de behandeling, maar vooral alles eromheen. Je wilt je niet moeten melden bij een woud van loketten om de hulp te krijgen die de patiënt of naasten zo nodig heeft. Dit kost zoveel kostbare energie.

Het kenniscentrum ontzorgt daarbij en begeleid, geeft voorlichting, informatie, service en faciliteert. Het centrum wordt gerund door vrijwilligers en specialisten die naast hun baan zich voor dit doel belangen loos inzetten omdat ze passie hebben voor hun vak. Met z’n allen willen zij helpen daar waar mogelijk om zo het leven wat meer kleur te geven.

Omdat zij geen subsidies krijgen en de dienstverlening (nagenoeg niet vergoed word door zorgverzekeraars) zijn zij volledig afhankelijk van schenkingen en donaties en sponseringen.

En daar komt u in beeld!